keskiviikko, 2. elokuu 2017

Blogi myös Instagramissa :)

Ajattelin vaan ilmottaa, että nyt blogin löytää myös Instagramista :) Pääsee seuraamaan sieltäkin  ja kuvia ajattelin päivittää sinne samaan tyyliin, kun sivupalkkiin. Tervetuloa seuraamaan! 

 

DSCF8737.jpg

keskiviikko, 2. elokuu 2017

Koukkupussi ja hiirimatto

Koukut kaipasi kipeasti säilytyspussukkaa. Ompelin Marimekon pienemmistä suikaleista tilkkupätkän ja reunoihin laitoin saman sävyisiä muita kankaita. Maatuska kangas on pöytäliiina, jonka leikkelin useampaan käyttöön :) Pitsin on vanhasta topista myös . Jäi vähän häiritsemään, kun näkyy tikkaukset toisella puolella, kun en vuorittanut enkä valinnut vaaleanpaa kangasta. Rakkautta silti<3 Pitänee ommella muutama lisää ja puikoille vuoritettu versio tai jotain vastaavaa :)

DSCF8748.jpgDSCF8746.jpgDSCF8745.jpgDSCF8744.jpg


On tullu huristeltua taas. Pikkuveli oli kylässä viikonloppuna ja kysyi voisinko korjata sen hiirimaton, mutta se sit unohtu kyläilyn aikana. Löysin sitten ommellessa palan keinonahkakumikangasta, jonka olin leikkannut rikki mennestä laukusta talteen. Huomasin, että kangas muistuttaa hiirimatonpäälykangasta, mutt materiaali on liru. Leikkasin sit palasta niin ison neliön, kuin pystyi ja ompelin hapsut reunaan. Hapsut on peräisin retro omppuverhosta jonka purin. Ostin kankaan Ouluhallin kirppistapahtumasta halvalla vaan nuitten rimpsujen takia. Sinänsä hauskaa kun laukkun olin ostanut kirpparilta tietämättäni, että se on isosiskon vanha ja nyt se sit vljelle vielä kantautui. Kyllä se on niin, että aika tavaran kaupintee jos sen osaa oikein hyödyntää :)

DSCF8743.jpgDSCF8741.jpg

Hiirimatto pääs heti kovaan käyttöön :) Toimii "roiskeläppänä" hyvin vanhan maton päällä. Ei tarvinnu ees yhdistää, kun sanoi, että moni käyttöisempi nuin :) 

Mulla on nyt työn alla rahin päällystys, johon käytin loput hapsut verhosta kannen ympärille. Ei sopinut enää alkuperäinen nyöri uusien kankaiden kanssa :)DSCF8734.jpg

Hyvä tuo puinen rulla pitsien säilytykseen, kaikki pitsit oon muuten purkanu verhoista ja musta on hameesta. Siitä sai hyvin pitsiää, kun oli ympärille ommeltu useaan kerrokseen liuhuhelmaan :)

 DSCF8732.jpg

Niin rakkautta tää Eurokankaan pala kangasta, jonka onstin 7€ alelaarista. Tätä oli siellä kyllä pakallakin, mutta tein kyl hyvän säästöön sukellellessa siellä lootissa :D

DSCF8728.jpg

maanantai, 31. heinäkuu 2017

Vaaleanpunainen tilkkupeitto

Mulla on nyt hirvee ompeluvimma ollu päällä  ja oon ommellu yhtä jos toista kässäpussia ja muutamaa muuta eri pussukkaa on tullu testattua ohella. Innostuin kankaiden lajittelu puuhissa, kun löysin vanhan keltaisen pupukuvioisen lakanan <3

Ratkoin lakanan ja mittasin vanhasta omituisen kokoisesta kiiltäväpintaisesta peitosta samankokoisen palan. Laskiskelin, että saan siitä peitosta vielä kaksi samankokoista palaa leikattua, että vielä vois muutamat pienemmät erilaiset peitteet ommella. Ainakin sinisävyinen on veljen tulevalle lapselle mielessä :) 

Käytin vanhoja marimekon kankaita joita on kaappiin kertynyt, seasta löysin myös ihana kiiltävä pintaista unikkoa josta ompelin tyynyn päälisen vetoketjulla. Kangasta oli kyllä sen verran vähän, että piti tehä konpromissi vetskari ja oli kyl melkoisen untuvien sullominen, että tyyny oli liinan sisällä :D

DSCF8719.jpgDSCF8718.jpgDSCF8717.jpgDSCF8716.jpgDSCF8715.jpgDSCF8714.jpg

Valkoinen välissä oleva kangas on sitä Eurokankaan alelaarista ostettua keinonahkaa. Toi vähän haastetta ompeluun, kun muuten oli yksinkertaista.

DSCF8713.jpgDSCF8712.jpg

Peiton koko on 70 x 110

DSCF8711.jpgDSCF8708.jpgDSCF8703.jpgDSCF8700.jpgDSCF8697.jpgDSCF8696.jpg

Nyt makkarin nurkassa, eli mun ompelunurkkauksessa on kunnon siivo mistä on hyvä jatkaa ompeluvimmaa ja luovassa järjestyksessähän tämä vielä on ;)

DSCF8721.jpg

 

lauantai, 29. heinäkuu 2017

Muovipussista osa 2.

Fiorellasta sain kivan muovipussin ja päätin sit kokeilla lisää sulattelu hommia.

Tälläkertaa käytin vahvikkeena Eurokankaasta ostettua muovia, enkä silittänyt useaa kerrosta päällekkäin muovia niinkuin viimeksi.

Punaiset yksityiskohdat kruunaa pussukat. Isompaan mahtuu just sopivasti hammasharja, tahna ja hiusharja. Pienempään passi ja jotain muuta esim. kartta toiseen väliin. Vielä kun reissuun pääsisi.

DSCF8558.jpgDSCF8562.jpgDSCF8647.jpgDSCF8636.jpgDSCF8642.jpgDSCF8646.jpg

Kissalla oli mukavaa, kun parvekkeella oli remontti ja kalusteet oli sisällä. 

DSCF8663.jpgDSCF8657.jpg

Terveet leikit magneeteilla on myös kuvan arvoinen asia. Mää niin rakastan näitä jääkaapin timantti magneetteja. Ja kissoja. 

DSCF8629.jpg

perjantai, 28. heinäkuu 2017

Keinonahkaa ja kokkailua

Alunperin ajattelin, että olisin ommellut tuosta Eurokankaan alelaarista löytämästäni nahkanpalasta rahiin päällisen. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja ompelin siitä sit jättikokoisen säilyttimen/ tyynyn päällisen/. Sisään laitoin kaksi fleecepeittoa ja kaksi huonompaa tyynyn "reuhkaa". Valkoinen rahi ois kylä miesten käsittelyssä äkkiä muuttunut mustaksi. Sohvalle sopii hyvin muiden tyynyjen sekaan :)

DSCF8512.jpgDSCF8484.jpg

Tehny ruuat lähiaikoina helposti, mutta maistuvasti. Lihapullat ja perunat maistuu oman persiljan kanssa.

DSCF8462.jpgDSCF8460.jpgDSCF8521.jpgDSCF8520.jpg

  • Kuvia