Olin pitemmällä lomalla omien joulukiireiden ja muiden takia, jotka niitä kiireitä mulle aiheutti. Nyt heivannu turhakkeet elämästä, että jää aikaa omille jutuille ja mielenkiintoisemmille asioille. Elämän tärkeille askareille, sekä unohtuneille asioille. 

Piti ommella veljenpojalle ajat sitten peittokin, mutta kiireiden takia sen vasta viime viikolla sain valmiiksi.

DSCF9633.jpg

Farkuista osa on veljen vanhoja, osa omia ja tähtipöksyt oli ostettu tähän tarkoitukseen kirpputorilta. Ostan aina kivoja kankaita kun vastaan tulee :) 

Muutamat taskutkin laitoin, vaikka tuskin niille peitossa kovin hyödyttävää virkaa löytyy. 

DSCF9632.jpg

Tovi meni miettiä onko tämä soveliasta yhdistämistä, mutta oma silmä tottui ideaan mietintöjen jälkeen. On kuitenkin sen verran yhtenäistä, että kaikki kankaat sentään Marimekkoa.

Koitin laskea et menee tasan kukat ja pallot mutta puolittaa ne piti. Tasan ei käy aina Kivet mun kaapissa. Tämä on niinku laskukaavio 6+3+3+3+6 jos sen niin ajattelee :D

DSCF9630.jpg

Liisa luuli että sen peittoläjä kasvoi yhdellä.

Harmitus oli kova kun peitto lähti mutta toi se hänelle myös hetkellistä iloa. DSCF9616.jpg

Aina silmän välttäessä kissa kiikutti uutta vikisevää hiirtä peiton päälle ja koitti valloittaa sen, ettei varmasti ommella..

DSCF9585.jpg

Kasasin veljen hupparista sopivan kokkoisen palan mihin vanut ompelelin kiinni ensin.

DSCF9578.jpg

Vanut peiton sisälle kasasin vanhasta takista, vanulevystä sekä käytin vähän vanhaa peittoakin. Tetris tosiaan ja kierrätys kunniassa, vaikka tämä jäikin piiloon muiden silmiltä. 

DSCF9582.jpg

Käsin ompelin molemmat lyhyet reunat, että sain siistimpää.

Ei myöskään tarvinnut miettiä katkeaako ompelukoneesta neula.

DSCF9634.jpg

Uniriepujakin tullut tehtyä muutama.

Batmaniin käytin 55g lankaa (liekkö vanukin osan painoi) ja jätin silmät tekemättä, kun ajattelin sen naamio syvällä päässä näyttävän normaalilta...

DSCF9472.jpgDSCF9470.jpgDSCF9473.jpg

Nipsulla painoa 47g ja silmät on kultaiset niitit koska pitäähän nipsun silmien kiilua kullasta ja helmassa myös kultalangalla tehty raita täydentämässä överöitiä.

Cotton nro8. lankana ja on tosi tummanruskeaa ei ole musta tämä veijari vaikka joku saattaisi erehtyä väristä kuvien perusteella. Nenääkään ei pahemmin näy, mutta hyvä että ne silmät ees kiiluu. Mietin teenko valkoisen Nipsun mut tämä väritys on kaikille se tutunpi ehkä kuitenkin. Ruskeana ei mustana :D

DSCF9487.jpgDSCF9486.jpgDSCF9478.jpg

Sininen nalle 56g ja silmät on puhkottu päästä ihan lasta ajatellen:

DSCF9477.jpgDSCF9476.jpgDSCF9475.jpg

Joulun aikaan leivoin myös piparista useampaa viritelmää ja kokeilin mikrossa tehdä marenkiakin. Rakensin kirkonkin omilla masseilla. Verot oon kans aina maksanu ja toivonu et mun rahat ois menny hyvään tarkoitukseen. Nää lähti parempiin suihin :)

DSCF9368.jpgDSCF9363.jpgDSCF9366.jpg

Nipsulla tikapuut taivaaseen ja siel se pilves katselee yksisarvista joka on saanu ylleen oksennusta.

DSCF9356.jpg

Oksennus lähempää ja huomaamme että siellähän on ananasta...

DSCF9355.jpg

Vois suksia vaikka johonki ennenku sukset sulaa.  Tietäis paremmin missä olis jos ois edes pupiilit.

Mikä lie nalleki tuolta kuusen takaa väijyy?

DSCF9354.jpg

Olin juuri menos puun taakse piiloon tekee juttuja mutta jäin tähän tuijottamaan. En nähny mihin mennä enkä löydä enää suksia.

DSCF9352.jpg

Siis tämä on joku allergia vaan ei musta tarvii olla huolissaan.

DSCF9342.jpgDSCF9340.jpg

Minä aina överöin kuulien kanssa itseni sokerihumalaan ja tein sit siitä jäätelöäkin ihan vaan sekottamalla kermaa, kondensoitua maitoa ja heitin kyytipojaksi piparia.Tää oli vielä toimivampi, ku aikasemmat jäätelöt. Ei uskois miten hyvii nuo kuulat on pakastammisen jälkeen, mutta suosittelen testaamaan omassa kaapissa.

DSCF9350.jpgDSCF9349.jpg

Kerma vatkataan eka ja sit kaikki yhdistetään siihen.

DSCF9348.jpgDSCF9346.jpg

Käytin kakkuun nuo purkit mitä taustalla näkyy. 2+2 ja vuoka tuli täyteen. Vois kai tuota vähemmänki kerralla tehä mutta tykkään jäätelöstä.

DSCF9344.jpg

Porkkanaan jos haluis tukehtuu niin kaupasta löytyy montaa väriä tähänkin, jos jollain kiinnostaa kokeilla esim. tukehtua siihen tai tehä sinistä porkkanalaatikkoa. Ite värjäsin nuudeliwokin niillä, mut en suosittele keittoa keittämään violeteista. Ellei smurffikeitolla haluu jonku välttämättä yllättää, ettei toiste tuu ruokapöytää istuu..  

DSCF9318.jpgDSCF9320.jpg

Tai sit tekee vaa hampurilaisii ja omii ranskalaisii niistäki..

DSCF9330.jpgDSCF9336.jpg

Nää ghetto burgeritki hyvii, ku sisälle voi laittaa periaattees mitä vaa ja kattoo kuka uskalltaa syödä..

DSCF9710.jpgDSCF9712.jpgDSCF9711.jpg

DSCF9510.jpg

Kalakeittoa ja kalastajalle hattukin. Tää kangas oli kyl herkullinen ja niin mun näkönen vaik mietin et kehtaanko tää päässä lähtä torille edes. Näyttää mun silmään nuo piparit kukilta kans. Piparikukkia niinku. Kukkahattu tarpeeks lähelle?

Tätä hatun mallia kutsutaan ainakin kalastajanhatuksi, lierihatuksi sekä bucket hat tää on joillekki. Tää ollu listalla jo tovin et pitäis tehä jos semmonen ois mut eihän mulla ole muistilistoja saati älyä muutenkaan. Ihan älyttömät setit ku miettis mitä suunnitellu eikä tehny nii vois Raamutun melkee niistä kirjottaa jos siihenki ryhtyis. Päiväs se ei tapahtuis. Ja kuvien kans ei mitenkään.  

DSCF9520.jpgDSCF9517.jpg

Haluaisin vedenkestävän vielä tehdä ja meniki tovi että löysin oikeaa kangasta. Tovi voi mennä että ompelen sen hatun huvikseni myös :D

Sain myös uuden hyvän muovikassin jossa oli kiva kuosi niin ompelin vessaan uuden korin. Jätin/ tein uudet kahvat että on sitä kivempi nostella tarpeen vaatiessa. Pohjalle maastoa kun ei muuten olisi riittänyt.

DSCF9641.jpgDSCF9640.jpgDSCF9639.jpg