En kyllä muistanu toista kukkaa kuvata minkä pistelin, mutta kuvailen sen myöhemmin :) Muistin jemmaamani kehikot, kankaat sekä langat ja alotin jo niiden hyödyntämisenkin, vaikka olin aatellu näiden hommien jäävän eläkepäiville..

Koulussa ollessa opettelin ja opetin muillekkin ristipistojen tekemistä. Sillon kyl pistelin vaan oman nimen ajan ollessa vähissä ja muiden hommien kiinnostaen enemmän.. Löysin kansion papereita ja ohjeita järjestellessä ja sieltä se innostus sitten löytyki. Kukka oli vihkon väliin talletettu ja se oli villapaitaan neulottavaksi tarkoitettu alunperin. Löytyis näitä ohjeita liiaksikkin netistä, mutta pitää nuita omia suunnitelmia aina väliin toteuttaa :)

Tein helpon reunan tyynyyn, kun en jaksanyt enää laskea mahtuuko suunnitelmat kankaalle. Hyvin sai lankavarastoja pienemmäksi. Langat oli muutenkin kudonnantunneilta peräisin ylijäämiä mitä en ollut nakannut roskiin. Harmittaa kyl, että muutossa nakkasin kaikki huovutusvillat roskiin, kun oishan neki voinu hyödyntää. Aina perus, kun jotain aattelee ettei tarvii nii miettii jälkiviisaana oisko pitäny säästää sittenki :D

DSCF9826.jpgDSCF9830.jpgDSCF9828.jpgDSCF9827.jpgDSCF9816.jpg

Osa langoista oli kyl pellavaa ja rohdinta, mutta ei se tekemistä hidastanu. Suurimmaksi osaksi puuvilloja ja olin tilannut kunnon läjät mustaa ja luonnonvalkoistakin, mutta niistä en kuvia ottanut. Musta lanka kyl pölisi hulluna ja tuntui, että koko ajan sieraimet mustana oli..

DSCF9820.jpg

Kotoa löytyy toinen saman tyylinen, joka on mun mummon äidin perintönä mulle tullut. Opiskelemaan lähtiessä sain ainakin tuon tyynyn ja läjän lautasia. Mun mielestä tuo sopii kämpän sisustukseen ja sohvalle hyvin :) Omassa tekeleessä on sisällä Ikean tyyny joka on pienempää mitotusta.

DSCF9846.jpgDSCF9845.jpg

DSCF9843.jpg

Toiselle puolelle tyynyä ompelin valmista ruusukangasta ja vetoketju on melkeen pakko kaikkiin tyynyihinki laittaa.

DSCF9844.jpg

Leikatessa jäi pätkä kangasta yli ja vähän isompi pätkäkin, mutta pienemmän palan hyödynsin vanhan vetoketjun kanssa pussukaksi ja ompelin vetoketjun päihin kokeiluna palat kangasta, kun en vuorta laittanut. Hieman siistimmän vetooketjun saa näin, varsinkin jos on purkuvetoketju kyseessä...

DSCF9833.jpgDSCF9832.jpg

Tuo kangas hauska, kun pussi näytti molemmin puolin ihan erilaiselta :)

DSCF9836.jpgDSCF9835.jpgDSCF9840.jpg

Etenki tää puoli on ihana ja kukka hyvin kohdistettu, vaikka en sen tarkemmin kattonu ommellessa miten tulee. Mietin että vois ommella samaisesta kankaasta myyös laukun tai repun :) Hyvä yksityiskohta oli myös vetoketjussa ollut nahkapätkä, mikkä on vedin.

DSCF9839.jpg

Sit oli sitä mustaa ja jäi pitkä soiro toistakin kangasa mihin päädyin sit kärpäsiä kirjomaan. En halunnu kuutta kärpästä, kun oon sen verran taikauskoinen ja luotan numeroihin liiaksikkin. Hauska, kun musta lanka on 420 numerolla värikartassa ja kirjoin nämä kärpäsen 4.20 ja oon syntynytkin 4:20. Tuli tuosta soirosta mieleen kärpäspaperi mitä navetoissa käytetään loukuttamaan ne kakkakärpäset  On mulla tuon alla kaulahuivikin, missä näitä samoja kärpäsiä mys löytyy. Kiva, ku tulee kesä on on köyhälläki kavereita..

DSCF9852.jpgDSCF9858.jpg

Sain myös ruokaidean ja tungin maissia ja spessujuustoa lasagnen sekaan. Kiva kun on ruokakin värikästä :)

DSCF9824.jpgDSCF9825.jpgDSCF9822.jpg

Billtemassa kävin kuumaliimaa hakemassa ja löysin kissallekkin minttua ja ompelutarvikkeille näppärän säilyttimen. Mies kysyi mihin vieheet jäi, niin selvensin etten ole kalaan lähdössä. Onkiminen on kyl mukavaa, mutta matoja siinä käytän :D

DSCF9851.jpgDSCF9849.jpg