Neuloin "välityönä" tähän huiviin enimmäkseen kaikkia ihania Alpakkaa sisältäviä lankoja ihan vaan sen takia, että halusin mahdollisimman lämpimän huivin.

Käytin mm. tuota ihanaa Exclusive Alpaca -lankaa josta kerrotaan Lankamaailman sivuilla näin:

Exclusive Alpacan materiaali on pehmeintä ja hienointa alpakkakuitua, baby-alpakkaa. Excusive Alpaca on konepestävä lanka ja sen  värjäyksessä käytetyt värit ovat mahdollisimman ekologisia: Värit eivät sisällä luontoa rasittavia metalliyhdisteitä (kromi, kupari, koboltti, lyijy, nikkeli). Exclusive Alpaca sopii erilaisiin pitsineuleisiin ja asusteisiin sekä konepestävänä myös lastenneuleisiin.     

Teksti kopioitu :  https://www.lankamaailma.fi/Exclusive-Alpaca-50g-Hjertegar/ekauppa/pHEA/

Alpakkahan on ainakin oman tiedon mukaan 4- kertaa lämmittävämpää, kuin villa ellei jopa ollut enemmänkin.

Alpakka on lisäksi ihanan pehmeää, kevyttä ja lujaa materiaalina.  Alpakan villassa ei ole myöskään lanoliinia eli lampaanrasvaa  ja  näin siinä ei myöskään ole karheutta, mitä lampaanvillassa on. 

Alpakat on kyllä muutenkin suloisia raasuja, jotka ei pärjää ilman laumaa.   Ei siinä oon aina puhunu, että omavaranen elämä lampaiden ja alpakoiden kans ois kiva. Kanala kylkeen nii kyllä sitä viihtyis siel maallaki   puuhaillessa.

Opettelis vielä jossain välissä sen kehräämisen.  Minähän menin kasvivärjäykseen, kun oli tää kehräyksen opettelu mahdollista ja nyt se vähän on harmitellut   :)

DSCF0237.jpg

Osassa oli myös näitä pitempiä "haituvia", mitkä jäi neuloessa kivasti pintaan :) 

DSCF0834.jpgDSCF0835.jpgDSCF0836.jpgDSCF0831.jpgDSCF0832.jpg

Langan kulutus yhteensä: 195g

Sain töistäkin sopivasti perjantaina tämän setin, kun olin tehnyt työni hyvin. Mistä näitä neuleita nyt oikein tupsahtelee?

DSCF0856.jpg